Club de lectura
O excelenta ocazie de a transmite copiilor bucuria cunoasterii si de a se conecta unii cu altii in lumea ideilor, intr-o atmosfera a dialogului si a investigatiei socratice.
Daca esti sau vrei sa devii un mare cititor, te invitam la marea conversatie!
Cartile sunt cele mai fiabile instrumente educationale ale civilizatiei care creeaza conditii pentru cunoasterea si dezvoltarea de sine. O educatie literara este, dincolo de experienta intelectuala, o calatorie spre autocunoastere folosindu-ne de ocaziile oferite de marile carti. Dialogul socratic in jurul ideilor ofera o oportunitate discreta de a ne confrunta cu propria umanitate, de a invata cum sa gandim, sa descoperim si sa iubim.
"Ceea ce sapa un copil devine propria-i posesiune."
Charlotte Mason
Ce facem la intalniri?
Invatam sa citim.
Sa citim atent inseamna sa descoperim ce a vrut sa spuna autorul.
Invatam sa analizam.
Sa analizam înseamnă sa examinam îndeaproape pentru a putea înțelege.
In literatura inseamna recunoașterea elementelor structurale care alcătuiesc povestea și a vedea cum autorul le-a intretesut pentru a-si evidentia ideile.
Invatam sa gandim.
Tehnica socratica este arta predarii prin a pune intrebari cu semnificatie care dau inteles si orientare discutiei. Printr-un dialog disciplinat si reflexiv invatam sa gândim independent, sa descoperim, sa examinam si sa demonstram - un mod eficient de a explora ideile in profunzime. Descoperind singuri cunostintele prin intrebarile de explorare dobandim sentimentul de „proprietate” asupra a ceea ce invatam.
Experimentam si ne lasam incantati.
Odata ce intelegem ne putem bucura si lasa sa fim miscati de o opera de arta in modul in care a intentionat artistul, inspirati de bine, adevar si frumos.